reunió CERMI 07.11.2014

 

El passat divendres dia 7 de novembre hem tingut l’honor que s’hagi reunit amb nosaltres el Sr. Luis Cayo Pérez Bueno, President del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad ( CERMI ), a l’edifici de l’ONCE al cr. Sepúlveda de Barcelona, i estem molt agraïts de que s’hagi desplaçat expressament a Barcelona per conèixer de primera mà l’actual situació que patim de discriminació i inseguretat jurídica a Catalunya.

A la reunió han assistit representants de les nostres 3 associacions germanes per la integració laboral: la dels companys de Mossos d’Esquadra amb discapacitat amb la següent representació: Àngel Gómez-Quintero, Domènec Puig, Miquel Àngel Reguero i Evaristo Camacho;  la dels companys de Bombers de la Generalitat de Catalunya amb discapacitat amb Pere Herbàs i la nostra de Policies Locals amb discapacitat amb Vicenç Flores.

Desprès d’una llarga reunió hi ha hagut molt bona sintonia i han quedat clares i s’han entès perfectament les situacions de discriminació i vulneració del principi d’igualtat que han patit i pateixen persones dels nostres col·lectius per raó de discapacitat.Així com, la inexistent aplicació per part de l’Administració Local i Judicial de l’Acord signat i ratificat pel nostre Govern Estatal de la Convenció sobre Drets de les Persones amb Discapacitat aprovat a les Nacions Unides l’any 2006.

S’ha arribat a l’acord d’establir una col·laboració amb el CERMI i les nostres associacions a tots nivells, emprenent immediatament les accions jurídiques i polítiques al respecte que es considerin convenients. Per nosaltres el resultat d’aquesta reunió no ha pogut ser més positiu.

El CERMIentre una de les moltes funcions articula i vertebra al moviment social de la discapacitat a tota Espanya, convertint-se en interlocutor i referent del sector. Destaca la seva participació activa, representant a Espanya, en el Fòrum Europeu de Persones amb Discapacitat, així com la seva labor en el si del Consell d’Europa i de l’activitat de l’ONU, tenint designada oficialment la funció com a organisme independent de seguiment per promoure, protegir i supervisar a Espanya la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.